SLOVENSKI KRUH

0,5 kg


Pšenični mešani kruh
Slovenski kruh je pripravljen iz tradicionalnih slovenskih mok (pšenične bele in polbele, koruzne, ržene in prosene), katerih žita so slovenskega porekla. Z različnimi mokami je kruh postal specifičen, saj mu pšenična moka zagotavlja nežno strukturo, koruzna moka zlato rjavo barvo in rahlo sladkast okus, ržena moka in kislo testo mu dodata rahlo kislino, medtem, ko prosena moka oreškast priokus.

Sestavine:

pšenična bela moka, voda, pšenično kislo testo (voda, pšenična polbela moka, starter kultura), pšenična polbela moka, ržena moka T 1250, prosena polnozrnata moka, koruzna moka, sončnično olje, kvas, jodirana sol, pšenični gluten, neaktivno pšenično kislo testo v prahu, pšenično kislo testo v prahu (pšenični zdrob, starter kultura), sredstvo za zgostitev (E 412), stabilizator (E 466), rastlinska maščoba (palmina), sladkor, emulgator (E 472e), glukozni sirup, ječmenov sladni ekstrakt, mlečne beljakovine, sredstvo za obdelavo moke (E 300), encimi.

Lahko vsebuje sledi soje, jajc, volčjega boba, gorčičnih semen, sezama in oreškov (vse vrste).

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

1114
energijske vrednosti (kJ)
264
kalorij (kcal)
3,7
maščob (g)
0,6
nasičenih maščob (g)
48
ogljikovih hidratov (g)
1,1
sladkorjev (g)
8,0
beljakovin (g)
2,4
prehranskih vlaknin (g)
1,2
soli (g)